Lokale kaarten met vrije bijdrage, geoptimaliseerd voor wandelen.

Beschikbare kaarten

Onze kaarten zijn beschikbaar voor download in 300 dpi resolutie via de overzichtskaart of de lijst hieronder. Als je een kaart in hoge resolutie, een update of een aangepaste locatie wil, contacteer ons. Bedankt voor je steun.


Volledige lijst bekijken

  Wil je een kaart van een bepaalde plaats?
  Contacteer ons!

  Ondersteun ons

  Vindt u onze kaarten mooi? De download is gratis, maar we moedigen een vrije bijdrage aan om de kosten van dit project te dekken (website hosting, het maken van de kaarten, promotie...).

  U kunt een overschrijving doen op de rekening van Champs-Libres: IBAN BE27 5230 8062 6273 (BIC: TRIO BEBB) onder vermelding van "hiking osm".

  Of gebruik de knop hieronder.

  Wij doneren 50% van deze ingezamelde gelden aan de vereniging OpenStreetMap Belgium.

  F.A.Q

  Hoe nauwkeurig zijn deze kaarten?

  In de praktijk is geen enkele kaart foutloos. Met name zaken als paden en markeringen kunnen in de loop der tijd snel veranderen.

  Wij geven geen garanties voor de juistheid of volledigheid van de informatie op onze kaarten. Niettemin weten we uit ervaring dat OpenStreetMap-gegevens jaar na jaar nauwkeuriger en preciezer worden.

  Een goede raad: paden van het type "slecht pad" zijn, zoals de naam al aangeeft, minder goed aangegeven en zijn vaker overwoekerd en moeilijk te begaan.

  Is er een mobiele applicatie voor deze tours?

  Er zijn tal van apps voor mobiele kaarten en trektochten. Goed nieuws, de overgrote meerderheid van deze kaarten gebruikt exact dezelfde gegevens als onze kaarten: OpenStreetMap.

  Als u onze kaarten wilt combineren met een wandel-app, raden wij u aan een app te installeren die gegevens offline bewaart (er zijn nog veel gebieden zonder mobiele data in het bos) en die uw persoonlijke gegevens niet bijhoudt, zoals OsmAnd, WindyMaps of Maps.Me.

  Is uw product uniek?

  Nee, er zijn verschillende oplossingen om uw eigen kaarten af te drukken. Ga eens kijken bij MapOsmatic, Inkatlas, ... Maar voor zover wij weten, garanderen maar weinig van deze platforms u kaarten met een cartografische stijl die is aangepast voor drukwerk.

  Wat is je business model?

  Wij maken gebruik van open gegevens (OpenStreetMap, openbare reliëfgegevens), gratis cartografische software en een royalty-vrije cartografische stijl. Dit aanbod van kaarten brengt echter kosten met zich mee: het "handmatig" retoucheren van sommige elementen van onze kaarten, ons promotiewerk, de hosting van deze website, enz. Daarom bieden wij de download van deze kaarten aan tegen een vrije bijdrage. De kaarten zijn ook te koop voor 3,00€, in hoge kwaliteitsafdrukken, op verschillende plaatsen.

  Het ingezamelde geld wordt deels herverdeeld onder OpenStreetMap-Belgium, de vereniging die de gemeenschap van OpenStreetMap-bijdragers in België ondersteunt.

  Ik ben een touroperator/accommodatiebeheerder, kan ik de kaarten afdrukken/gebruiken/distribueren/verkopen?

  Ja. De kaarten van OpenArdenneMap zijn beschikbaar onder een CC By-Sa 4.0 licentie. Dit betekent dat je ze kunt afdrukken, gebruiken, verspreiden en zelfs verkopen. Als je een touroperator bent, adviseren wij een verkoopprijs van 3,00€ voor een A3-afdruk. Wij verspreiden zelf een deel van onze kaarten in verschillende VVV-kantoren.

  In het geval dat je enige winst maakt met de verkoop van deze kaarten, zouden we dankbaar zijn als je het project financieel zou willen steunen. In alle gevallen waarin je onze producten op een of andere manier zou willen hergebruiken, laat het ons ook weten!

  Als je geïnteresseerd bent in samenwerkingen of andere producten (posters, on-demand kaarten, participatieve mapping), contacteer ons!

  Doen jullie op maat gemaakte afdrukken/producten of workshops?

  Natuurlijk. Als je geïnteresseerd bent in samenwerkingen of andere producten zoals afdrukken van hoge kwaliteit, grote formaten, meer complete atlassen, of de begeleiding van participatieve cartografische workshops voor elk type publiek, contacteer ons!

  Een initiatief uit het ♥ van de Ardennen.